Συνάντηση Μητσοτάκη- Τσίπρα: Πληροφορίες για βαριά ατμόσφαιρα

0
72

Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για τη νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Όπως αναφέρει το newsique.gr, η συνάντηση επιβαρύνθηκε από το τοξικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με… κερασάκι στην τούρτα την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο και την συζήτηση στη Βουλή.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Τσίπρας δεν έκρυψε την διαφωνία του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά και υπήρξε έντονη αλλά συγχρόνως ειλικρινής ανταλλαγή επιχειρημάτων και θέσεων με τον ίδιο να επιμένει για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής με εθνική συνεννόηση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
 
Παράλληλα, φέρεται να αναφέρθηκε και στην «έκθεση Πισσαρίδη» και τα όσα έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ και να εκφράζει διαφωνία για το περιεχόμενό της, αλλά και την αγωνία του για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνική συνοχή η νέα οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.
 
Τέλος, όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ώστε να συζητηθούν οι κυρώσεις προς την Τουρκία.

Πηγή: madata.gr