Συνεχίζεται από την Δευτέρα του Πάσχα το ράλι των εμβολιασμών

0
32

Συνεχίζεται από την Δευτέρα του Πάσχα το ράλι των εμβολιασμών σε ολόκληρη την χώρα, έπειτα από παύση μιας ημέρας την Κυριακή του Πάσχα που δεν πραγματοποιήθηκε κανένας εξαιτίας των εορτασμών. Από τις 3 Μαΐου θα κάνουν το εμβόλιο τους και θα θωρακίσουν τους οργανισμούς τους ενάντια στον κορονοϊό όσοι έχουν κλείσει και τα ανάλογα ραντεβού. 

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε και για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών. Περίπου 130.000 πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας προγραμμάτισαν τα εμβόλια τους από το πρώτο κιόλας 24ωρο.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson & Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 5 Μαΐου.

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς από τον τρέχοντα μήνα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 2,7-2,8 εκατομμύρια τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα. 

 Μάλιστα, προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες. «Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς. 

Πάνω από 41.000 εμβολιασμοί την Μεγάλη Εβδομάδα
Το Μεγάλο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 17.646 εμβολιασμοί, ενώ κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας συνολικά 41.959. Ηδη οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί είναι 2.170.0858. Μερικώς εμβολιασμένοι είναι 1.226.377, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 944.481.

Πηγή: madata.gr