Συνελήφθη για απάτη ενός δις δολαρίων Κινέζος μεγιστάνας – Είχε στενές σχέσεις με βασικό συνεργάτη του Τραμπ

0
35

Συνελήφθη από τις αρχές της Νέας Υόρκης ένας Κινέζος μεγιστάνας, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον Στιβ Μπάνον, ειδικό σύμβουλο σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κατηγορήθηκε για απάτη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Όπως αναφέρει η morningstar.com, στον Χο Γουάν Κοκ έχουν απαγγελθεί 12 κατηγορίες που περιλαμβάνουν ξέπλυμα χρήματος, παρακολούθηση και διατάραξη της ασφάλειας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μεγιστάνας έστησε ένα δίκτυο με πρόσχημα την κριτική στη κυβέρνηση της Κίνας και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Από τα χρήματα που συγκέντρωσε για να πετύχει τους στόχους του, χρησιμοποίησε ένα τεράστιο ποσό (υπολογίζεται πάνω από τα μισά χρήματα), ώστε να αυξήσει την προσωπική του περιουσία.

Έτσι, κατηγορείται ότι με τα χρήματα που απέσπασε αγόρασε μια βίλα σχεδόν 5.000 τμ., μια Ferrari αξίας 3,5 εκατ. δολαρίων, ενώ κατέβαλε και 37 εκατ. δολάρια για ένα πολυτελές γιοτ.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη τον χαρακτήρισαν ως «κατά συρροή απατεώνα», με τη δράση του να αρχίζει από το 2015, όταν και αυτοεξορίστηκε από την Κίνα. Τότε, δημιούργησε διάφορες ΜΚΟ στις ΗΠΑ και μάζευε λεφτά, με στόχο να ασκείται «περισσότερη κριτική στο καθεστώς της Κίνας»

Εντούτοις, το 2018 φαίνεται πως γιγαντώνεται η δράση του, ειδικά από τη στιγμή που συγκεντρώνει ποσά από δωρεές για την δημιουργία της GTV Media Group Inc., μιας εταιρείας μέσων που συνίδρυσε με την Bannon το 2020, την οποία χαρακτήρισαν ως πλατφόρμα που συνδυάζει δημοσιογραφία πολιτών, τεχνολογία block-chain και τεχνητή νοημοσύνη.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr