Συνεργάτης Γεωργούλη: «Νιώθει πως όλο αυτό είναι στημένο και αδιανόητο»

0
51

Σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση είναι ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του που μίλησε στον Alpha.

Ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή σημειώνει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης θεωρεί ότι «όλο αυτό είναι στημένο και αδιανόητο».

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Alpha, ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή που βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση αναφέρει: «Είναι άψογος, ευγενέστατος και γλυκύτατος. Ένας άνθρωπος με χιούμορ που δεν πίεζε ποτέ τους συνεργάτες του. Ένας άνθρωπος άνετος, ευχάριστος και χαλαρός. Είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Νιώθει πως όλο αυτό είναι αδιανόητο. Στημένο και αδιανόητο και νιώθει πάρα πολύ άσχημα. Όλοι οι συνεργάτες του, όταν μιλάμε, λένε πως περνούν πολύ καλά στην εργασία τους και δεν νιώθουν καμία πίεση».

Τα επόμενα βήματα στην διερεύνηση της υπόθεσης
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ως προς το χρόνο άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωγούλη, παρόλο που ο ίδιος ο ευρωβουλευτής έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών

Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, ενώ μετά την άρση της ασυλίας θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

 Στις 8 Μαΐου θα τοποθετηθεί ο αρμόδιος εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως στις 30 Μαΐου.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Κάποιοι λένε πως είναι ύποπτο να αρθεί η ασυλία και τους απαντώ πως όταν έχεις τη βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να τον καλέσει ο ανακριτής».

Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει αντίλογος.

Μετά την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της Ελένης Χρονοπούλου.

Πηγή: madata.gr