Σύνοδος Κορυφής: Άμεση παρέμβαση με επιχορηγήσεις παρά με δάνεια ζητά ο Μητσοτάκης

0
110

Την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρέμβαση πρέπει να είναι “μαζική, μεγάλη και άμεση” φέρεται να ανέφερε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των κρατών πρέπει να έχει περισσότερο τον χαρακτήρα επιχορηγήσεων και λιγότερο τη μορφή δανείων. “Δεν χρειάζονται οι χώρες περισσότερο χρέος” θα αναφέρει χαρακτηριστικά. “Αν η δράση της ΕΕ καθυστερήσει και δεν είναι άμεση κι αποφασιστική, τότε τα προβλήματα θα γίνουν τεράστια και οι δαίμονες του λαϊκισμού καραδοκούν” προειδοποιήσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησες να υπάρχει κοινό πλαίσιο για τη σταδιακή απεμπλοκή από τα περιοριστικά μέτρα. “Η επανέναρξη θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ΄ότι το κλείσιμο” θα δηλώσει χαρακτηριστικά. Επίσης θα προτείνει να έχουν όλες οι χώρες από κοινού πρόσβαση στο εμβόλιο, όταν παραχθεί, και θα ζητήσει στο πλαίσιο της ελευθερίας μετακίνησης ανθρώπων, που είναι από τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε, να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίσης ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr