Σύψας: Ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για 2 βδομάδες λόγω της κοσμοσυρροής

0
108

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε τα μέσα στο Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα σε βουνά και παραλίες στην Αττική, μπορεί να οδηγήσει στην παράταση του lockdown για ακόμα 2 εβδομάδες, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Νίκος Σύψας. Μάλιστα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά, εάν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες» τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική, ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Σύψας. 

Στη συνέχεια ο καθηγητής προειδοποίησε ότι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πιέσει υπερβολικά το ΕΣΥ. «Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Όσων αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες», σημείωσε ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου όλα τα σχολεία εάν  υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού. Παράλληλα ανέφερε ότι επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να υπάρξει μετά το Πάσχα, οπότε θα έχει εμβολιαστεί και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: madata.gr