Σύψας για σχολεία: Γιατί δεν θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία

0
105

Για το πώς θα γίνει η μετάβαση από την καραντίνα στην καθημερινότητα προ κορονοϊού μίλησε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας, Νίκος Σύψας.

“Το Πάσχα πήγαμε καλά, παρά τους φόβους που υπήρχαν για μη τήρηση των μέτρων”, παραδέχθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ανέφερε ότι η μετάβαση στην κανονικότητα θα πάρει πάνω από 60 μέρες.

Όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Σύψας είπε ότι δεν θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία, καθώς θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσα παιδιά διαμένουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτοί οι μαθητές θα επιστρέψουν πιο μετά στις αίθουσες.

Ο κ. Σύψας σημειώνει σχετικά για το φετινό καλοκαίρι:

“Θα είναι διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα που ξέραμε, δεν θα υπάρχει μαζικός τουρισμός, θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις. Πρέπει να ζούμε κοιτάζοντας γύρω μας, να μην πλησιάζουμε άλλους συνανθρώπους μας πάνω από δύο μέτρα. Θα πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, θα πρέπει να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Θα πρέπει να φοράμε μάσκες όταν μπαίνουμε σε χώρους όπου υπάρχει κόσμος, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή τα καταστήματα. Άρα θα είναι όλα πολύ διαφορετικά απ’ όσο ξέραμε μέχρι πέρυσι”, δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Σκέψεις να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδος τουριστών στη χώρα με προϋποθέσεις, εξετάζουν οι αρμόδιοι επιστήμονες. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα είναι αναπόφευκτοι και δεν θα επιτρέπεται να περνούν τα σύνορα της Ελλάδας τουρίστες από χώρες με μεγάλη επιδημική δραστηριότητα.

“Θα υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες συνεχώς θα αναθεωρούνται ανάλογα με την επιδημία σε άλλες χώρες. Επίσης, θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητάμε αποτελέσματα τεστ από ανθρώπους πριν μπουν στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, να δούμε δηλαδή κατά πόσον τα τεστ θα είναι τόσο ευρέως διαθέσιμα, έτσι ώστε να μπορούμε να απαιτούμε τεστ από όλους τους εισερχόμενους τουρίστες”, ανέφερε ο κ. Σύψας.

Σε ύψιστη ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

thetoc

Πηγή: madata.gr