Σύψας για σχολεία: Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο στο σπίτι

0
38

Στη χρήση μάσκας στα σχολεία, αλλά και στην ανοσία από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για την πανδημία, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κ. Σύψας,αναφερόμενος στα σχολεία τόνισε ότι η χρήση της μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών προκρίθηκε επειδή δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

“Μέσα σε μια τάξη δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Γι’ αυτό προκρίνεται η χρήση μάσκας ως μέτρο πρόληψης. Η μάσκα επαρκεί”, είπε.

Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι βάσει των επιστημονικών δεδομένων θα ληφθεί η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 ή 14 του Σεπτέμβρη, υπογράμμισε όμως ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, όποια και αν είναι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

“Πρώτα θα κλείσουμε όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος τα σχολεία. Θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία”. Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι υπάρχει στο τραπέζι σενάριο για άνοιγμα των σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της εκάστοτε περιοχής.

“Υπάρχουν περιοχές που είναι βεβαρημένες και περιοχές που δεν έχουν σχεδόν κανένα κρούσμα, επομένως θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιο τοπικό lockdown θα αφορά μόνο τα σχολεία μιας περιοχής και όχι όλης της Ελλάδας”.

“Δεν προσβάλλονται εύκολα τα παιδιά”

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, και νέες μελέτες του ιού που έχουν προκύψει, τα παιδιά δεν προσβάλλονται εύκολα από τον ιό και δεν τον μεταδίδουν εύκολα. “Τα παιδιά κινδυνεύουν πιο πολύ στο σπίτι παρά στο σχολείο”.

Όσον αφορά την ανοσία απέναντι στον ιό, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν διαρκεί πολύ: “Η ανοσία δεν κρατάει για πάντα”.

Πηγή: madata.gr