Σύψας: Να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Μπορεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο

0
59

Ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να κερδίσουν χρόνο οι μαθητές, σε περίπτωση που τα σχολεία χρειαστεί να ξανακλείσουν Δεκέμβριο ή Ιανουάριο

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως μπορεί να οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν χρόνο, σε περίπτωση που χρειαστεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, εάν αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το αν πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Όσον αφορά στα «σκαμπανεβάσματα» που καταγράφονται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.  

Τέλος, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές, τόνισε ότι ο αυτοπεριορισμός είναι καλύτερο μέτρο ακόμα και από το τεστ και συνέστησε προσοχή ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στους φθινοπωρινούς μήνες.

Πηγή: madata.gr