ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση κυκλοφορίας: Απαραίτητη η ατομική ευθύνη

0
110

«Απαραίτητη η ατομική ευθύνη» αλλά «ακόμα πιο απαραίτητα η στήριξη της δημόσιας υγείας» είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού με τις οποίες ανακοίνωσε το έκτακτο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει της προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση τουκορωνοϊού ωστόσο υπογραμμίζει πως πέρα από την ευθύνη των πολιτών υπάρχει και η ευθύνη της Πολιτείας η οποία δεν πρέπει να ολιγωρεί και πρέπει αμέσως να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει.

Πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορονοϊού. Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πηγή: madata.gr