ΣΥΡΙΖΑ για Έβρο: Επικίνδυνη η κυβέρνηση της ΝΔ στα κρίσιμα εθνικά θέματα

0
102

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του Έβρου περί εισόδου τουρκικής δύναμης σε ελληνικό έδαφος, κάτι που, ωστόσο, έχει διαψευστεί από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσιμων εθνικών  ζητημάτων. Επίσης, σημειώνει πως οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημά του προς την Άγκυρα.

“Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα. Οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;”, επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως “αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας, ‘να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή’, αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη”.

Προσθέτει ότι “οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες ‘πραγματοποίησαν μετρήσεις’ εντός ελληνικού εδάφους”.

“Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση”, σχολιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ που “συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα”.

Σχολιάζει πως “όταν δε μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr