ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ας σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων

0
47

Να συντονιστεί επιτέλους με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και να σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αναλυτικά, από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως “τώρα που ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής των εμβολίων, του προτείνουμε να πάψει επιτέλους να παρακολουθεί αμέτοχος στην ΕΕ τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες να διαψεύδονται η μια μετά την άλλη και να περιμένει στωικά τις φαρμακευτικές ζητώντας τους να τιμήσουν τα συμβόλαια τους”.

Αντί γι’ αυτό, σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, “θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να ακολουθήσει και αυτός τον δρόμο που έδειξε χθες το Συμβούλιο της Ευρώπης για άρση της πατέντας, υιοθετώντας τη λογική της πρότασης του κ. Τσίπρα” και καταλήγουν: “Η Ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις, λόγω των ιδεοληψιών του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες πλέον χρεοκοπούν σε όλη την ΕΕ. Ας συντονιστεί επιτέλους με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και να σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων”.

Πηγή: madata.gr