ΣΥΡΙΖΑ: Ο πτωχευτικός της Ν.Δ. θα πλήξει και τους μηχανικούς, μέσω της εκκαθάρισης των ΜμΕ του κλάδου

0
46

Την ανάγκη επανεκκίνησης των μεγάλων έργων υποδομής και την στήριξη του κλάδου των κατασκευών επισήμαναν ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής Χρήστος Γιαννούλης, στην συνάντηση που είχαν σήμερα με το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το έργο αλλά και τις διεκδικήσεις των μηχανικών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στα μεγάλα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στη χώρα όσο και στις αλλαγές που φέρνει (και) για τον κλάδο ο νέος πτωχευτικός κώδικας της Ν.Δ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν: «Ο νέος πτωχευτικός κώδικας της Ν.Δ. αναμένεται να πλήξει και τον κλάδο των μηχανικών και των μικρομεσαίων κατασκευαστικών εταιρειών. Όπως και με τα ελλιπή μέτρα στήριξης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, έτσι και τώρα η κυβέρνηση προωθεί την εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου και τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς στα χέρια λίγων και ισχυρών εταιρειών.

Ο κατασκευαστικός κλάδος πρέπει να αναδειχθεί σε ατμομηχανή της οικονομίας. Βάζοντας μπροστά τα μεγάλα και κρίσιμα έργα υποδομών, τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr