Σύρος: Αεροδιακομιδή 88χρονου με κορονοϊό

0
145

Με αεροδιακομιδή από το αεροδρόμιο της Σύρου μεταφέρθηκε στην Αθήνα την Τρίτη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στο νησί.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ηλικίας 88 ετών, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Σύρο και σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αεροδιακομιδή έγινε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τα μέτρα, τα οποία έχουν καθορισθεί από τον κρατικό μηχανισμό και τον ΕΟΔΥ, ενώ ο 88χρονος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού μέσα σε θάλαμο αποσυμπίεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 88ρονος είχε μεταβεί πρόσφατα σε νοσοκομείο της Αθήνας για σοβαρό ιατρικό λόγο, όπου είναι και το πιθανότερο να κόλλησε τον ιό.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εμφάνισε συμπτώματα της νόσου μετά την επιστροφή του στο νησί και την Κυριακή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκε σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι φορείς ιχνηλάτησαν τις επαφές του ηλικιωμένου ασθενούς, με αρχική πρωτοβουλία τον περιορισμό του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όπως και της γυναίκας που παρείχε κατ’ οίκον φροντίδα στον ίδιο και τη σύζυγό του.

Πηγή: madata.gr