Σύρος: Πολίτες και αστυνομικές δυνάμεις στην Πλατεία Μιαούλη για τη δίκη ONEX – Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος

0
56

Εκδικάζεται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Πρωτοδικείο Σύρου, η υπόθεση αγωγής και εξωδίκων που έχει καταθέσει η εταιρία ONEX A.E. σε βάρος του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να διαδηλώσει για μία από τις δύο πλευρές. 

Από την πλευρά της ΟΝΕΧ μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Νεωρίου ξεκίνησε με πορεία από τα ναυπηγεία και έφτασε στην Πλατεία Μιαούλη για να στηρίξει με την παρουσία του τις νομικές διαδικασίες στις οποίες έχει προβεί η εταιρία, η οποία θεωρείται ότι θίγεται από ενέργειες μελών του Παρατηρητηρίου.  

Στον αντίποδα, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στον ίδιο χώρο προκειμένου να υποστηρίξουν τα μέλη του Παρατηρητηρίου Σύρου, θεωρώντας ότι διώκονται άδικα και γίνεται προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού τους, όπως και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα. 

Υπό το φόβο εντάσεων και επεισοδίων, αστυνομικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στην Πλατεία Μιαούλη προκειμένου να διαφυλάξουν την ηρεμία και την ασφάλεια. 

Οι δύο πλευρές είναι παραταγμένες σε ξεχωριστά σημεία της Πλατείας και ενδιάμεσα βρίσκονται οι αστυνομικοί. Για την ώρα, τα πνεύματα είναι σχετικά ήρεμα και δεν υπάρχουν μεγάλες εντάσεις. 

Πηγή: madata.gr