Τα απόνερα της συνάντησης Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα Κάρολο – Τι προβληματίζει την ΚΟ της ΝΔ

0
89

Πολλά σχόλια και ακόμα περισσότερες απορίες δημιούργησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σκωτία προκειμένου να συζητήσει με τον πρίγκιπα Κάρολο για να πάρει ιδέες από το Dumfries House για την αξιοποίηση του «βασιλικού κτήματος» στο Τατόι.

Και μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντέδρασε έντονα για την συνάντηση αυτή, στη ΝΔ η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη πάγωσε το φιλοκαραμανλικό ακροατήριο αλλά και τους φιλελεύθερους της ΝΔ καθώς δεν μπορούν να αντιληφτούν το σκεπτικό της κίνησης αυτής.

Συνολικά έφερε αμηχανία στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία έλεγαν ότι την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Σκωτία για τον συγκεκριμένο σκοπό ήταν άκαιρη.

Όπως λένε στελέχη της ΝΔ που πρόσκεινται στην πλευρά Καραμανλή ακόμα και εάν ο αποκλειστικός λόγος της συνάντησης με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου ήταν η αξιοποίηση του «βασιλικού κτήματος» στο Τατόι η σπουδή του πρωθυπουργού να βρεθεί ο ίδιος στην Σκωτία δημιούργησε αίσθηση και έφερε πολλά σενάρια.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η συζήτηση για την αξιοποίηση του Τατοίου θα μπορούσε να γίνει σε άλλο επίπεδο εκπροσωπώντας την χώρα μας η υπουργός Πολιτισμού ή κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος –που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή – υποστηρίζουν ακόμα ότι η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έδωσε έναυσμα για πολλά σενάρια που η αφετηρία τους ξεκινάει από τις δημοσκοπικές απώλειες του κυβερνώντος κόμματος.

Πολλοί από αυτούς δε, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την στόχευση που είχε αυτή η κίνηση αφού όπως είναι γνωστό ένα μεγάλο κομμάτι της παραδοσιακής δεξιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει κλείσει ανεπιστρεπτί το κεφάλαιο της μοναρχίας στην χώρα.

«Η επαναφορά της βασιλικής οικογένειας με πλάγιο τρόπο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας περισσότερα προβλήματα θα φέρει στην ΝΔ παρα θα λύσει το δημοσκοπικό πρόβλημα της ΝΔ» σημείωναν στελέχη της Καραμανλικής πτέρυγας.

Ακόμα άκουγαν με ενδιαφέρον την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και οι εκπρόσωποι άλλων κομμάτων οι οποίοι μιλούν για πολιτική κίνηση που αποβλέπει στην επαναπροσέγγιση του φιλοβασιλικού κόμματος της συντηρητικής παράτασης προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες απώλειες που έχει η ΝΔ εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την ακρίβεια.

Όπως έλεγαν το θέμα δεν είναι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά ο χρόνος και η λογική που έγινε η συνάντηση.

topontiki

Πηγή: madata.gr