Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να ταξιδέψουν με χαμηλό κίνδυνο

0
27

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα δεδομένα του κορονοϊού και να ενημερώνουν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις, καθώς εξελίσσονται τα ευρήματα, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

Όπως επεσήμανε η κα Walensky, η επιστήμη που αφορά στον κορονοϊό εξελίσσεται συνεχώς. Το CDC θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα στοιχεία και να παρέχει ενημερώσεις, καθώς διευρύνεται η γνώση σχετικά με τον κορονοϊό. Επί του παρόντος, με τόσους πολλούς ανθρώπους να μην έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο, είναι σημαντικό όλοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού,  να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και τηρούν τις οδηγίες για τους τρόπους μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού, δηλαδή χρήση μάσκας, κοινωνική απόσταση, αποφυγή συνωστισμού και χώρων μη επαρκώς αεριζόμενων, καθώς και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Όσον αφορά στα ταξίδια, από πλευράς του το CDC κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη ενημέρωση για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι αυτά μπορούν να ταξιδέψουν με χαμηλό κίνδυνο για τους ίδιους. Ωστόσο, η διευθύντρια του CDC δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή, τα Κέντρα δεν συνιστούν τα ταξίδια, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων.  

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 7 ημέρες, καταγράφονται στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο 63.974 νέα κρούσματα, δηλαδή αύξηση 11% από την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ζητά από τους πολίτες  να  μην αναιρέσουν τον σκληρό αγώνα που έχει σημειωθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα. 

 Μπόρις Τζόνσον: Ελπίζουμε τα διεθνή ταξίδια να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου | Σύσταση για τις κρατήσεις

Πηγή: madata.gr