Τα διεθνή ΜΜΕ πανηγυρίζουν για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα

0
98

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δεύτερη φάση εξόδου από την κρίση του κορονοϊού και την σταδιακή επάνοδο της οικονομίας σε λειτουργία, αλλά και οι ανακοινώσεις των 4 υπουργών της κυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, αποτέλεσαν κύριο θέμα ενασχόλησης του διεθνούς Τύπου σε Ευρώπη και Αμερική.

Το Reuters τονίζει τη μείωση τη ΦΠΑ στον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ως μέρος της προσπάθειας για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού και σημειώνει την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνονται στους επισκέπτες και την τήρηση των ελληνικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι New York Times από την πλευρά τους προβάλλουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και των διεθνών απευθείας πτήσεων προς τουριστικούς προορισμούς, ενώ σημειώνουν τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βοήθεια προς τους επαγγελματίες του τουρισμού για την μεγάλη τους αντεπίθεση το 2021.

ABC: Η πολυαναμενόμενη τουριστική σεζόν στην Ελλάδα επιστρέφει

«Η πολυαναμενόμη τουριστική σεζόν της Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, ενώ οι διεθνείς πτήσεις θα επανεκκινήσουν από την 1η Ιουλίου. Η κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα πολύ νωρίς στην Ελλάδα και αυτό πιστώθηκε με χαμηλό αριθμό θανάτων και βαριά ασθενών από τον κορονοϊό», σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο ΑΒC.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως δεν θα είναι απαραίτητη η καραντίνα, ωστόσο, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τεστ για τον κορονοϊό στους τουρίστες που την επισκέπτονται. Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η χώρα μας και περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, αναφέρεται η ύπαρξη γιατρού για κάθε ξενοδοχείο, ειδικά σημεία σε περίπτωση επιβολής καραντίνας, αλλά και σποτ διενέργειας τεστ κορονοϊού στα νησιά.

Bloomberg: Η Ελλάδα ανοίγει την τουριστική σεζόν

Και το Bloomberg στα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα. Το δημοσίευμα σημειώνει πως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή από την ελληνική κυβέρνηση η λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα επιτραπεί η υποδοχή τουριστών στην πρώτη αυτή φάση.

Η Ελλάδα με πληθυσμό σχεδόν 11 εκατ. ανέφερε 2.850 κρούσματα κορονοϊού και 166 θανάτους, σημειώνει το δημοσίευμα, ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σύγκριση με το ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Guardian: Η Ελλάδα «διαβατήριο ασφαλείας και αξιοποστίας»

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατά το διάγγελμά του για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού ενώ γίνεται ειδική μνεία στο γεγονός ότι η χώρα θα υποδεχτεί τουρίστες στις 15 Ιουνίου.

Με την Ελλάδα να καταγράφει λιγότερους από 170 θανάτους από τον κορονοϊό τους τελευταίους δυο μήνες, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η απάντηση της χώρας στην πανδημία θα γίνει «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που θα προσελκύσει τους επισκέπτες, σημειώνει η Guardian.

Η Ελλάδα παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας, σύμφωνα με το BBC

Η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα, με τις απευθείας πτήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς να επανεκκινούν από τον Ιούλιο, σημειώνει με τη σειρά του το δημοσίευμα του BBC.

Το βρετανικό μέσο παραθέτει πως η Ελλάδα έγινε παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αναφέρει πως η χώρα μας θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό.

Το BBC, τονίζοντας πως η πανδημία απειλεί να καταστρέψει την ελληνική τουριστική βιομηχανία, αναφέρεται και στην δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού «όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, θα νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας».

Le Figaro: «Πρώτα η ασφάλεια»

Με το σλόγκαν της ελλάδας για το άνοιγμα του τουρισμού σε κεντρικό πλάνο το άρθρο της γαλλικής Le Figaro αναλύει τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη και υπουργών για την επάνοδο τοπυριστών στη χώρα από τις 15 Ιουνίου.

Στο δημοσίευμα περιγράφονται τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης τους κορoνοϊού, αλλά και η σχεδόν πλήρης άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και κλειστών καταστημάτων που είχαν επιβληθεί το Μάρτιο για την πανδημία.

AFP: «Η Ελλάδα ανοίγει ξανά την τουριστική σεζόν»

Με τίτλο «Η Ελλάδα ανοίγει ξανά την τουριστική σεζόν στα μέσα Ιουνίου και τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου» το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη φράση του Έλληνα πρωθυπουργού «Το όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας».

Πηγή: madata.gr