Τα πάρτυ στις βίλες με εισιτήριο και το μάυρο χρήμα στην Μύκονο. Πώς ψαρεύουν πελάτες

0
92

 Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα κλειστά πάρτι σε ιδιόκτητες ή μισθωμένες βίλες της Μυκόνου

«Φως» στα πολυσυζητημένα πάρτι της Μυκόνου ρίχνει το ρεπορτάζ του Open TV, στο οποίο παρουσιάζεται πώς διοργανώνονται αυτές οι συναθροίσεις, που φαίνεται ότι κινούνται πέρα από τα όρια του νόμου σε πολλά επίπεδα, από την πανθομολογούμενη φοροδιαφυγή μέχρι μια σειρά επικίνδυνων καταχρήσεων και παραβατικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες για τα κλειστά πάρτι σε ιδιόκτητες ή μισθωμένες βίλες της Μυκόνου. «Είναι όλα στον αέρα, είναι όλα μαύρα. Έχω ακούσει και για είσοδο 1.000 ευρώ. Υπάρχει μεσιτικό γραφείο που ξέρουμε ότι διοργανώνει αυτά τα πάρτι», λέει στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού ο Φλώριος Ασημομύτης, μεσίτης ακινήτων. Ανεξέλεγκτες συναθροίσεις, πέρα από κάθε φορολογικό και υγειονομικό έλεγχο, στο απυρόβλητο του νόμου, ενώ γίνεται ανενόχλητη διακίνηση «μαύρου χρήματος» χωρίς συνέπειες.

Για δεκαετίες επιχειρηματίας στον τομέα του real estate στο νησί, ο κ. Ασημομύτης μιλά στο Open για τον τρόπο με τον οποίο αλλοδαποί concierge, μεσίτες καλής πελατείας δηλαδή, λειτουργούν ως διοργανωτές πάρτι με το μενού να περιλαμβάνει ναρκωτικά, πορνεία και τεράστια ποσά φοροδιαφυγής. «Μας πήραν έντρομοι τηλέφωνο γιατί υποτίθεται είχαν νοικιάσει τη βίλα σε κάποια οικογένεια και ξαφνικά μαθαίνουν ότι γίνεται πάρτι. Πήγε και νοίκιασε το σπίτι σε αυτή την concierge, η οποία της υποσχέθηκε ότι θα φέρει πολύ καλή οικογένεια και πλούσιους Άραβες και στο τέλος έκαναν ένα πάρτι με 500 άτομα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συμμετέχοντες στα πάρτι ειδοποιούνται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών για την τοποθεσία της βίλας, την οποία εταιρεία security φυλάσσει από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ στο χώρο βρίσκονται ακόμη και γιατροί για όσους υπερβούν τα όρια της κατάχρησης. Ο κάθε πελάτης αφήνει μέχρι και 10.000 ευρώ στο παράνομο κέντρο διασκέδασης.

Υπάρχει μέχρι και ιστοσελίδα με πρόσχημα τον διαλογισμό και θεματικές ενότητες αφιερωμένες στο δωδεκάθεο που «ψάρευε» πελάτες και διοργάνωνε πάρτι τα δύο προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης των Επιχειρηματιών του νησιού, η ημέρα τελείωνε πάντα με ένα μουσικό πάρτι χωρίς όρια, ενώ για τη συμμετοχή του κάποιος μπορούσε να πληρώσει μόνο σε κρυπτονόμισμα.

Πηγή: madata.gr