Τα self tests θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια. Τι θα γίνει με τα δημοτικά;

0
55

Ο δρόμος και για το άνοιγμα των σχολείων  περνά μέσα από τα self test. Στον σχεδιασμό προτάσσεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 12 Απριλίου με τους μικρούς μαθητές να συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζεται να γίνονται τα self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία. Έτσι, όταν ανοίξουν τα δημοτικά, αυτό θα γίνει χωρίς τη βοήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Η κ. Γκίκα επισήμανε ότι το ιδανικό θα ήταν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, αλλά εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον η Δευτεροβάθμια, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια γιατί έχουν μείνει πολύ περισσότερο χρόνο κλειστά και τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση έχει βοηθήσει στην κάλυψη της ύλης, αλλά είναι απαραίτητη η δια ζώσης διδασκαλία.

Για τα self test στους μαθητές είπε:

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό».

Επίσης, εξήγησε ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο.

Όταν δοθεί «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα σχολεία, όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη.

Πηγή: madata.gr