Ταραντίλης: Προτεραιότητα έως το Πάσχα να αποκτήσουμε το πρώτο τείχος ανοσίας

0
46

Ελπίζουμε η κατάσταση να βελτιωθεί έπειτα από 14 ημέρες lockdown ώστε να ανοίξουν οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, είπε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν στον κορονοϊό.

Σε ερώτηση για το ποιο στοιχείο είναι εκείνο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων που θα κρίνει εάν και πότε θα υπάρξει άρση περιορισμών ή αν θα υπάρξει παράταση, ο κ. Ταραντίλης απάντησε ότι “αυτά είναι θέματα της Επιτροπής που εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Δεν υπήρχε εισήγηση για παράταση του lockdown. Η εμπειρία μας έχει δείξει όμως ότι “όταν εφαρμόζεται ένα lockdown 14 ημερών και τηρηθούν τα μέτρα τότε βελτιώνεται η κατάσταση. Ελπίζουμε να γίνει και τώρα αυτό ώστε να ανοίξουμε και οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες”.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών και το πότε θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία, ο κ. Ταραντίλης απάντησε ότι “είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι τα προγράμματα τηρούνται όταν τηρηθούν και οι προγραμματισμένες παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου. Προτεραιότητα είναι έως το Πάσχα να έχουμε αποκτήσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Να έχουν εμβολιασθεί δηλ. οι ηλικίας πάνω από 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες καθώς όπως δείχνουν τα δεδομένα, είναι αυτές οι κατηγορίες που δημιουργούν πίεση στο ΕΣΥ”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν θα χρησιμοποιείται διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι “δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Γνωρίζω όμως ότι έχει τεθεί το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο. Δεν έχω να ανακοινώσω κάτι επ’ αυτού”.

Πηγή: madata.gr