Τέμπη: Ανείπωτος πόνος και οδύνη στις 13 κηδείες των θυμάτων

0
8

Είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι.
Σοκάρουν οι εικόνες σε νέο βίντεο ντοκουμέντο όπου καταγράφονται όσα έγιναν τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Επιβάτης του τρένου, που επέζησε, κατέγραψε τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το τραγικό συμβάν, με τα πλάνα να δείχνουν ένα τοπίο σαν βομβαρδισμένο, με τα πρώτα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες ή να έχουν διαλυθεί.

Έξι ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη γράφεται ο επίλογος με τις κηδείες θυμάτων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, όπως και οι ίδιοι…

Σήμερα 13 οικογένειες αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Στην τελευταία τους στο Κορδελιό οδηγούνται ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης, ο οποίος επέβαινε με τον 15χρονο γιο του, Παναγιώτη, στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Τραγική φιγούρα ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας. Έχει χάσει μητέρα, πατέρα και αδερφό. Θα πρέπει όμως να σταθεί στα πόδια του για χάρη της δικής του οικογένειας.

Στα Καλάβρυτα ένας ακόμη σπαρακτικός αποχαιρετισμός. Την 19χρονη Αναστασία Παπαγγελή που έχασε τη ζωή της από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη θα αποχαιρετήσουν το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι.

Η Αναστασία ήταν φοιτήτρια Γεωπονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο τρένο αφού είχε επισκεφθεί τους γονείς της στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ένα αναπάντητο γιατί για τον άδικο χαμό στα χείλη συγγενών και φίλων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου θα γίνει στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, η κηδεία του 21χρονου Αναστάσιου Κουτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, λίγα λεπτά αφού είχε πει στη μητέρα του «μαμά κοιμήσου, θα αργήσω».

Ραγίζουν καρδιές με τις ιστορίες των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και τον πόνο των συγγενών που αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο γιος του Βασίλη Κωττά του είχε πάει για τριήμερο στην Αθήνα και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62.

Η θέση του 52χρονου ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα.

Σήμερα θα τελεστούν οι κηδείες των Κύπριων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδη. Παράκληση της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, όπως στην εξόδιο ακολουθία παραστούν όλοι με λευκά ρούχα.

Μια ακόμη μαρτυρία για το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έρχεται στο φως. O Θεόδωρος Κατσιούλης, βρισκόταν στο 3ο βαγόνι του μοιραίου τρένου. Με τρεμάμενη φωνή μιλά στο MEGA για τις τραγικές στιγμές που βίωσε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: madata.gr