Τέμπη: Έκτακτη αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό για τη βοήθεια των τραυματιών. Πώς θα βοηθήσετε;

0
19

Έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε 39 νεκρούς ανέρχεται ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παραμένουν στους 85 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

 Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 θανάτους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής  επισήμανε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Επιπλέον, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για σιδηροδρομικό ατύχημα με φωτιά και επιβεβαίωσε πως τελικά επρόκειτο για σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ εκτάκτως ανοίγει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε επιφυλακή βρίσκονται στρατιωτικά νοσοκομεία  ώστε εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Πηγή: madata.gr