Τέμπη: Λουλούδια στο σημείο μηδέν από συγγενείς και πολίτες

0
12

Ειδικά συνεργεία απομάκρυναν τα απομεινάρια των συρμών από τα Τέμπη, ενώ στο σημείο βρέθηκαν συγγενείς να αφήσουν λίγα λουλούδια εκεί, όπου οι άνθρωποί τους άφησαν μαρτυρικά την τελευταία τους πνοή.

Σημείο μηδέν. Λουλούδια στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν.

Ο χρόνος για τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων σταμάτησε στα Τέμπη.

Χθες το βράδυ γράφτηκε ο τραγικός επίλογος και για την σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορος της μέσω DNA. Το βράδυ της μοιραίας Τρίτης η 26χρονη Ελισάβετ ταξίδευε με την τυφλή γάτα της, Νάμπια.

Συγγενείς και φίλοι όσων έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία αμαξοστοιχία έφτασαν στο σημείο και άφησαν λευκά λουλούδια δίπλα στις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες μη μπορώντας να κρυψουν τον πόνο τους.

Την ίδια στιγμή, απομακρύνονται και τα τελευταία βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Από τα σπασμένα παράθυρα κάποιοι κατάφεραν να βγουν. Οι εικόνες, πέντε μέρες μετά, συνεχίζουν να προκαλούν ανατριχίλα.

Στο «μικροσκόπιο» τα μοιραία βαγόνια

Οι φιάλες που βρέθηκαν στα συντρίμμια

Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες με φιάλες στα συντρίμμια των βαγονιών, τις οποίες αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο τρένο. Ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης στο βαγόνι του εστιατορίου είναι ηλεκτρικός», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οργή

Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η μοιραία πορεία του τρένου, πολίτες αφήνουν λουλούδια και κεριά.

«Βρέθηκα κατά λάθος σε αυτό το τρένο», λέει ο φοιτητής Μιχάλης Κλάψης που περιγράφει το αλαλούμ με τη λίστα επιβατών.

«Αρχικά το ότι ήμουν σε εκείνο το τρένο ήταν τελείως τυχαίο, γιατί ήταν να φύγω με το προηγούμενο των 17.20 και από ένα λάθος εκεί από που κόβουν τα εισιτήρια. Πήγα στο 19.20 γιατί μου κόψανε το εισιτήριο για Τετάρτη αντί να μου το κόψουν για Τρίτη που τους είχα πει», δήλωσε.

Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train παραδέχεται πως ο κατάλογος των επιβατών που παρέδωσε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τα ονόματα εκείνων που είχαν αγοράσει το εισιτήριο τους ηλεκτρονικά.

«Η Hellenic Train διευκρινίζει ότι ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο.Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό», αναφέρει η εταιρεία.

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τέθηκαν σε αργία ο σταθμάρχης και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, ενώ προανήγγειλε ότι θα προβεί σύντομα σε λεπτομερή ενημέρωση του κοινού για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Πηγή: megatv.com

Πηγή: madata.gr