Τέμπη: Ο σταθμάρχης δεν καταλάβαινε το σήμα που του έδινε το σταθμαρχείο του Παλαιοφάρσαλου

0
6

Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη και τους χειρισμούς του σταθμάρχη της Λάρισας με το μοιραίο Intercity 62, έρχονται στη δημοσιότητα.

Το δελτίο ειδήσεων του Open με την Ματίνα Παπαδέα αποκάλυψε πως όταν το Intercity 62 ξεκίνησε από το Παλαιοφάρσαλο για Λάρισα, ο έμπειρος σταθμάρχης του τοπικού σταθμού έδωσε αγγελία αναχώρησης στον σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος φέρεται να δυσκολευόταν να την καταλάβει.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο σταθμάρχης της Λάρισας, που είναι κατηγορούμενος για την τραγωδία των Τεμπών, έδειχνε να μην μπορεί να καταλάβει το σήμα και να συνεννοηθεί με τον συνάδελφό του στο Παλαιοφάρσαλο.

Τότε, ο έμπειρος σταθμάρχης του Παλαιοφάρσαλου επικοινώνησε τηλεφωνικά γύρω στις 22:40 με τον σταθμάρχη που είχε την απογευματινή βάρδια στη Λάρισα, αλλά εκείνος του απάντησε πως έχει φύγει από τον σταθμό.

Μάλιστα, ο σταθμάρχης από το Παλαιοφάρσαλο φέρεται να έδειξε την ανησυχία του στον συνάδελφό του από την Λάρισα και τον ρώτησε γιατί δεν κάθισε μέχρι να περάσει και το Intercity για να μην είναι μόνος του ο 59χρονος σταθμάρχης.

Σημειώνεται πως η απογευματινή βάρδια του σταθμάρχη Λάρισας έληγε στις 23:00 και από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι είχε διαχειριστεί όλη τη μέρα 35 τρένα και με δεδομένο ότι το μοιραίο Intercity αναχώρησε από τον σταθμό της Λάρισας στις 23:04, δεν έχει κάποια ευθύνη.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr