Τέμπη: Πώς μετέδωσαν την τραγωδία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

0
19

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και τις ελλείψεις ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη.

Μετά το τριήμερο πένθος, ο διεθνής τύπος γράφει για την οργή και τα αναπάντητα ερωτήματα στην Ελλάδα, γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με τίτλο «μεγαλώνει η οργή καθώς η αναζήτηση για σορούς αναμένεται να ολοκληρωθεί» ο βρετανικός Guardian έχει εκτενές ρεπορτάζ για την απομάκρυνση των βαγονιών από τον τόπο της τραγωδίας. Στο επίκεντρο του άρθρου, η διαδικασία της ταυτοποίησης των τελευταίων θυμάτων, οι έρευνες γύρω από τις ευθύνες για την πρωτοφανή τραγωδία αλλά και η οργή για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων.

Η El Pais έχει τίτλο «η τέταρτη μέρα των διαδηλώσεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση της χώρας». Στο ρεπορτάζ της, η ισπανική εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα και τονίζει πως η σιδηροδρομική ένωση ανακοίνωσε νέα 48ωρη απεργία.

Το Al Jazeera αναφέρει την συζήτηση που γίνεται στην χώρα μας για την έλλειψη ασφάλειας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δελτίο AL JAZEERA

Πριν από τρεις ημέρες η Ένωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων εξέδωσε μια δημόσια διαμαρτυρία, απαιτώντας επενδύσεις σε προσωπικό και αυτοματοποιημένα συστήματα. Είπαν πως ένα μεγάλο δυστύχημα είναι απλά θέμα χρόνου. Και δεν ήταν οι μόνοι. Πέρυσι, ο επικεφαλής ασφαλείας των Ελληνικών Σιδηροδρόμων παραιτήθηκε, εξαιτίας της έλλειψης διαδικασιών ασφάλειας.

Δελτίο CNN

Το CNN φιλοξενεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα Νέα, για τα αίτια της τραγωδίας.

«Στις πιο τραγικές περιπτώσεις υπάρχει μόνο DNA για να αναγνωριστούν μερικά από τα θύματα».

«Η τραγωδία προκαλεί οργή σε όλη τη χώρα. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Αθήνα».

Δελτίο BBC

Ο ανταποκριτής του BBC, Νικ Μπικ, βρέθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου παιζόταν μια ακόμα πράξη του δράματος.

Αυτό είναι το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται επιζώντες. Είναι επίσης το μέρος όπου οικογένειες έρχονται για να δώσουν DNA, ελπίζοντας πως οποιοδήποτε ίχνος βρεθεί θα ταιριάζει με τους αγαπημένους τους που ακόμα αγνοούνται.

Στο γήπεδο μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας έβαλαν πανό που έγραφε «Ελλάδα Είμαστε Μαζί Σου», πριν από τον αγώνα με την ισπανική Βίρτους Μπολόνια για την Euroleague.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr