Τέμπη: Στον εισαγγελέα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων

0
11

Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη βρίσκονται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα. Τα στοιχεία θα δώσουν εικόνα για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΪ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή ορίστηκαν δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες που είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες για να συντάξουν πόρισμα για την τραγωδία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα πορίσματα είναι πολυσέλιδα και βρίσκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας, ενώ δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για κρίσιμα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πορίσματα.

Παράλληλα, οι ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εκτός απροόπτου ενδέχεται να ασκηθούν και αύριο νέες ποινικές διώξεις.

Οι ανακριτικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτή τη φάση, στον επιθεωρητή που έβαλε τον ακατάλληλο και άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει όμως άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον πήρε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί.

Την ίδια ώρα για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr