Τέμπη – Τραυματίας: “Δεν ξέραμε τι γίνεται, νομίζαμε το τρένο εκτροχιάστηκε.”

0
50

Συγκλονισμένη παρακολουθεί όλη η χωρά τα όσα συνέβησαν στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων, το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023). Τα όσα μάλιστα περιγράφει η Ελένη, μια νεαρή κοπέλα που επέβαινε στο 5ο βαγόνι και τραυματίστηκε, είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. 

Όλη η χώρα εδώ και τρεις μέρες έχει «μουδιάσει» μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που – μέχρι στιγμής – έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. «Ήταν μια πάρα πολύ σοκαριστική στιγμή για όλους μας, όσοι επιβαίναμε στο 5ο βαγόνι. Σίγουρα και για τους υπόλοιπους πιο μπροστά» λέει η Ελένη, μιλώντας στο ALPHA. 

«Δεν ξέραμε τι γίνεται, ούτε ξέραμε τις συνθήκες. Τίποτα. Το μόνο που πήγε στο μυαλό μας, το τρένο εκτροχιάστηκε. Αυτό» προσθέτει η νεαρή τραυματίας. «Βλέπαμε παντού φωτιά και σκοτάδι» προσθέτει. 

Και συνεχίζει: «Δεν γνώριζα ότι τρένο τράκαρε. Φανταζόμουν ότι ίσως κάποια βλάβη που ο οδηγός δεν μπόρεσε να ελέγξει. Δεν γνώριζα ότι είχε γίνει τέτοιο πράγμα, ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου. 

Δεν θυμάμαι καθόλου πώς άνοιξε η πόρτα. Θυμάμαι μόνο να ακούω μόνο τις φωνές των ανθρώπων ότι “ελάτε προς τα πίσω, έχουν ανοίξει οι πόρτες”. 

Νόμιζα ότι θα πεθάνουμε εκεί, ότι θα καούμε. Ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν πιο μακριά γινόταν. Βοηθούσαμε κυρίως κυρίες ηλικιωμένες, που δεν μπορούσαν να περάσουνε γιατί  ήταν πέτρες, χώμα. Όσο μπορούσαμε βοηθούσαμε και απλά το μυαλό μας ήταν να απομακρυνθούμε μη τυχόν γίνει καμιά έκρηξη και εξαπλωθεί η φωτιά». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη επιβιβάστηκε στην Λάρισα και είναι ανάμεσα στους επιβάτες που δεν έχουν καταγραφεί, καθώς δεν έχουν κόψει εισιτήριο. Η αμαξοστοιχία ήταν να φτάσει στις 22:10 και έφτασε στις 23:00 και δεν δόθηκε καμία εξήγηση στους επιβάτες για την καθυστέρηση. 

Πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr