Τέμπη: Βγήκαν ζωντανοί από την κόλαση της μοιραίας αμαξοστοιχίας

0
21

Είναι αυτοί που η τύχη τους χαμογέλασε. Αυτοί που κατάφεραν να βγουν λαβωμένοι, αλλά ζωντανοί από τη κόλαση των Τεμπών.

Νέα παιδιά που μέσα στη φρίκη ξεπέρασαν τον φόβο τους και όντας τραυματισμένοι κατάφερα να σώσουν συνεπιβάτες τους. Όπως ο Μιχάλης Κλάψας, που λίγα μόλις λεπτά μετά τη μοιραία σύγκρουση έσωσε ένα βρέφος με τη μητέρα του.

«Δίπλα ήταν μια μητέρα, μια μαμά. Εκείνη τη στιγμή έβλεπα μια ταινία και έβλεπα και τη μαμά που τάιζε το μωρό με το μπιμπερό. Τσεκάρω πόδια χέρια να δω αν έχω, πιάνω το κεφάλι μου να δω αν έχω χτυπήσει κάπου. Τη βλέπω και φωνάζει «το μωρό μου, το μωρό μου, βοήθεια, το μωρό μου». Της λέω ηρεμήστε, θα το βρούμε το μωρό», δήλωσε ο Μιχάλης Κλάψας.

«Ξεκινήσαμε και ψάχναμε με τη μητέρα και το μωρό ήταν κάτω από τα καθίσματα. Πιάσαμε το μωρό, το βγάλαμε και την οδήγησα πιο μπροστά να τη βγάλουν τα άλλα παιδιά που είχαν σπάσει το παράθυρο. Με πήρε τηλέφωνο η μαμά του για να μου πει ευχαριστώ. Της είπα ότι θέλω να δω λίγο το μωρό σε φυσιολογικές συνθήκες. Το μωρό είναι καλά… Από ότι μου είπε η μαμά έχει ένα κάταγμα στο κεφάλι, αλλά θα περάσει γιατί είναι μικρό».

Δεν έμεινε όμως εκεί, γύρισε για να σώσει κι άλλους.

«Μετά ήταν ένα ζευγάρι μπροστά από μένα, που η κοπέλα η μισή ήταν απ’ έξω, η άλλη μισή από μέσα. Η απ’ έξω μεριά την είχαν πλακώσει οι λαμαρίνες. Μου λέει «αδελφέ, βοήθησε η κοπέλα μου». Στραβώνω τη λαμαρίνα, πιάνω την κοπέλα από τη μέση, τη σηκώνω, λέω στο παιδί το άλλο τράβα εσύ το χέρι να την ξεκολλήσουμε».

«Ξεκολλάμε την κοπέλα, την αφήνουμε στο κάθισμα. Μου λέει «αδελφέ, είναι σπασμένο το κεφάλι της». Πιάνω σφυγμό, είχε σφυγμό. Μετά ήτανε δυο γυναίκες, τις οποίες δεν μπορούσαμε να τις βγάλουμε γιατί ήταν κολλημένες. Τους λέμε μείνετε ξύπνιες δεν μπορούμε να σας βγάλουμε θα έρθει βοήθεια είστε κολλημένες».

Ο Δημήτρης Αράπης περιγράφει μέσα από το νοσοκομείο στο MEGA και στο Live News τα όσα τραγικά έζησε.

Η 26χρονη κόρη του κ. Βασίλη ήταν επιβάτης στο τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Τραυματίστηκε στα πλευρά. Τα τραύματα όμως στη ψυχή της δεν θα σβήσουν ποτέ…

«Την παρέλαβα από το Τέμπη σε σοκ, είναι τραυματισμένη με μώλωπες. Έχει ψυχολογικό σοκ, δεν μπορεί να συνέλθει, γιατί είδε στο τρίτο βαγόνι που ήτανε κάποιους ανθρώπους μέσα στα αίματα, κάποιους να ξεψυχάνε μπροστά της. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κάποιους και αυτό αυτή τη στιγμή την έχει σοκάρει περισσότερο. Δεν μπορούσε να βοηθήσει καν τους ανθρώπους», δήλωσε ο πατέρας της τραυματισμένης κοπέλας.

«Βγήκε από το βαγόνι πηδώντας από το παράθυρο. Είχε το κινητό δίπλα της μαζί της, έδωσε και άλλα παιδιά να επικοινωνήσουν με τους γονείς. Τους έπαιρναν οι πατεράδες, ρωτούσανε για τα παιδιά τους, αλλά δεν μπορούσε να δώσει πληροφορίες γιατί τα είχανε πάρει τα ασθενοφόρα. Τα παιδιά είναι ένα σοκ. Είναι χτυπημένη στο κρεβάτι, πρέπει να βρίσκεται σε ακινησία».

38 επιβάτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Οι 7 διασωληνωμένοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr