Τελιγιορίδου: Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Καστοριάς – Νοσηλεύονται 15 κρούσματα

0
116

Αίτημα της κυβέρνησης να επεκτείνει το νοσοκομείο Καστοριάς την λειτουργία του για τον κορονοϊό-χωρίς αυτό να είναι κέντρο αναφοράς-αποκαλύπτει μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8.4) στο ομώνυμο νοσοκομείο μετά από πρόσκληση του διοικητή του η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά Ολυμπία Τελιγιορίδου.  

Όπως εξηγεί η ίδια, το Νοσοκομείο, για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του, είναι αναγκαίο να έρθουν άμεσα 2 αναισθησιολόγοι και 3 παθολόγοι – πνευμονολόγοι. «Χρειαζόμαστε γιατρούς. Τους χρειαζόμαστε τώρα. Το νοσοκομείο καταρρέει. Η αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στην Καστοριά ανήκει στην Κυβέρνηση». 

Μέχρι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο έχει έρθει ένας πνευμονολόγος και μόνο για ένα μήνα από άλλο νοσοκομείο και ένας επικουρικός ΩΡΛ. Υπάρχουν 4 παθολόγοι που σηκώνουν το βάρος των περιστατικών και μαζί με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό έχουν φθάσει πλέον στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης τονίζει η κ. Τελιγιορίδου. 

Σε καραντίντα γιατροί του νοσοκομείου 

Την ίδια ώρα από το προσωπικό του νοσοκομείου υπάρχουν 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα και μαζί με 20 άτομα που είναι πλέον στην περιοχή της καραντίνας της Δ.Ε. Μεσοποταμίας και δεν πηγαίνουν στην εργασία τους, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας

Παράλληλα, όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι 4 στρατιωτικοί γιατροί και οι 5 στρατιωτικοί νοσηλευτές που ήρθαν από την πολιτική προστασία δεν εντάχθηκαν στο προσωπικό του νοσοκομείου και δεν εργάζονται σε αυτό. 

«Τους έχει διατεθεί ένας χώρος στο κτίριο της Πρόνοιας και από εκεί σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε τηλεφωνική συνεννόηση ώστε να ελέγχουν την κατάσταση και να χαρτογραφούν την υγειονομική εξέλιξη της νόσου στην περιοχή της καραντίνας στη Μεσοποταμία». 

Σύμφωνα με την κ. Τελιγιορίδου η παθολογική και η παιδιατρική  κλινική περιθάλπουν μόνο περιστατικά Covid19 και από χθες σε αυτό το καθεστώς έχει μπει και η μαιευτική κλινική. «Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση σε λίγες μέρες υπάρχει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί και η χειρουργική κλινική που τώρα δέχεται τα επείγοντα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα το νοσοκομείο μας να δεχθεί κανένα άλλο έκτακτο περιστατικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών. Διθυραμβικές δηλώσεις της κυβέρνησης στις 1 Απριλίου για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα και εμπαιγμός»

Νοσηλεύονται 15 κρούσματα

Συνοικά τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι 15. Από αυτά τα 12 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα 3 ύποπτα. Υπάρχει πλέον δυσκολία διακομιδής επιβεβαιωμένων περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κλινών. Επίσης συνεχίζεται η προσκόμιση και άλλων ύποπτων κρουσμάτων. «Ουσιαστικά το νοσοκομείο μας λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς χωρίς όμως να διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό το απαραίτητο προσωπικό και την απαραίτητη υποδομή».

Στην σύσκεψη όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης το παρόν έδωσαν οι δύο Βουλευτές της ΠΕ Καστοριάς, ο Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς και ο Δήμαρχος Καστοριάς.  

ethnos

Πηγή: madata.gr