Τελικός κυπέλλου: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι για ραντεβου και κορονοϊό

0
65

Η προετοιμασία της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα, εκείνο των ραντεβού ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες και στο άλλο του κορονοϊού και του πιθανού συνωστισμού σε πανηγυρισμούς μετά τη λήξη του αγώνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του αυριανού τελικού κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο στάδιο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι. Το γήπεδο θα είναι αποκλεισμένο για τον κόσμο, καθώς ο ποδοσφαιρικός αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, δεν αφορά στο τι θα συμβεί στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι «αποστειρωμένο». Σημειώνεται ότι θα είναι αδύνατο για τους πολίτες να προσεγγίσουν το στάδιο.

Τα μέτρα ασφαλείας επικεντρώνονται εκτός γηπέδου. Η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά στην αποτροπή τυχόν «ραντεβού» αντίπαλων οπαδών. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει συμπλοκές από άτομα που επιβαίνουν σε μηχανάκια, τα οποία πολλές φορές έρχονται σε συγκρούσεις με «αντιπάλους» σε σημεία που δεν μπορούν να προβλεφθούν από τις Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν έμφαση στο πληροφοριακό τους δίκτυο, προκειμένου να είναι ένα βήμα μπροστά και να αποτρέψουν τέτοιου είδους ραντεβού με πολεμοφόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική παρουσία θα είναι αυξημένη αύριο Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά στους πανηγυρισμούς μετά τη λήξη του αγώνα από τους φιλάθλους της νικήτριας ομάδας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι διανύουμε περίοδο έξαρσης της πανδημίας και έτσι κανείς δεν θα ήθελε να δει εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων ή χιλιάδων ατόμων. Η Αστυνομία θα βρεθεί στα σημεία όπου πανηγυρίζουν συνήθως οι οπαδοί τους τίτλους των ομάδων τους και θα προσπαθήσει (με τρόπο που να μην προκαλεί) να τηρηθούν –κατά το δυνατόν- οι φυσικές αποστάσεις

Πηγή: madata.gr