Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Λαϊκό προσκύνημα 6-10 το πρωί της Δευτέρας. Ποιοι Βασιλείς και πότε θα έρθουν

0
14

Η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου. Η σορός θα μεταφερθεί λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή. 

Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ έχει ενημερωθεί ότι στην Αθήνα θα φτάσουν την Κυριακή ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Σήμερα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι δυο κόρες της Βασίλισσας Σοφίας και αδερφής του τέως Βασιλιά, Πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα. 

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα φτάσει στην χώρα μας το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια.

Βέβαιες θεωρούνται οι αφίξεις της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία είναι αδερφή της Βασίλισσας. Άγνωστο παραμένει ακόμα σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Βασιλική οικογένεια της Βρετανίας καθώς ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν βαφτισιμιός του τέως. Για τους παραπάνω δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση. 

Η διαδρομή 
Οι συσκέψεις είναι διαρκείς στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες σε συνεργασία με την εθιμοτυπία του υπουργείου Εξωτερικών αποφασίζουν τα μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη των υψηλών προσκεκλημένων αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή έως το Τατόι όπου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την Κατεχάκη, στην περιφερειακή Υμηττού και την Αττική Οδό μέχρι την έξοδο της Αθηνών – Λαμίας και από εκεί στην Βαρυμπόμπη.

Οι επίσημοι θα μετακινηθούν πιθανότατα με πολυτελή μαύρα βαν.

Στην Μητρόπολη για τα διαδικαστικά βρέθηκαν ο Παύλος και ο Νικόλαος Γκλύξμπουργκ

Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας σήμερα (13.01.2023) στις 10.30 το πρωί, όπου μαζί με τους υπεύθυνους ιερείς, οργάνωσαν τα διαδικαστικά για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα γίνει την Δευτέρα.

Στην Μητρόπολη παρευρέθηκαν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσά τους δύο από τα παιδιά του  Κωνσταντίνου, ο Νικόλαος και ο Παύλος, που συνομίλησαν με τους ιερείς για περίπου 40 λεπτά, ώστε τη Δευτέρα να γίνουν όλα σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Έπειτα, η τέως βασιλική οικογένεια βγήκε από την πλαϊνή πόρτα της Μητρόπολης και επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 10. Εκεί, οι πόρτες έκλεισαν και τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας μίλησαν με τρεις ιερείς για την οργάνωση της τελετής.

Πηγή: madata.gr