Τεράστιες ουρές και μεγάλη ταλαιπωρία για ένα PCR ή Rapid τεστ

0
72

Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν για ένα δωρεάν rapid test σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη . Απο νωρίς το πρωί πολίτες όλων των ηλικιών στήθηκαν στην ουρά οπλισμένοι με υπομονή. Κάποιοι για προληπτικούς λογούς άλλοι … γιατί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Με την έξαρση της όμικρον αρκετοί είναι αυτοί που έστω και εμβολιασμένοι ανησυχούν ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν συχνά test.

Οι πολίτες τηρούν πάντως τις αποστάσεις και φορούν τις μάσκες τους, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

Στις ουρές της υπομονής παρά των βροχερό καιρό αρκετοί πολίτες της συμπρωτεύουσας , περιμένουν για να υποβληθούν σε τεστ . Πολλοί ειναι αυτοι που οπως φαινεται έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα με την ραγδαία εξάπλωση του ιου.

Για αρκετούς το αρνητικό rapid test ειναι προϋπόθεση για επιστροφή στην εργασία.

H έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 . Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο .

Πηγή: madata.gr