Τέξας: Νεκρός και τραυματίες από επεισόδιο με πυροβολισμού σε εκκλησία

0
58

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εκκλησία Μεθοδιστών στην Winona του Τέξας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της πολιτείας, Greg Abbott, που επικαλείται το CNN.

Ένας ύποπτος συνελήφθη, ενώ δεν υπήρχαν άμεσα εκτιμήσεις σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης.

«Οι καρδιές μας βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τρομερή τραγωδία», ανέφερε. «Είμαι ευγνώμων στους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ύποπτο», πρόσθεσε.

O Μεθοδισμός, σύμφωνα με τη Wikipedia, είναι Χριστιανικό προτεσταντικό κίνημα μέσα στο οποίο εντάσσονται διάφορες εκκλησίες, οι οποίες όλες μαζί έχουν περίπου 70 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Δογματικά, οι Μεθοδιστές είναι κατά κύριο λόγο Αρμινιανιστές.

Ο Μεθοδισμός έχει τις ρίζες στο αναζωπυρωτικό κίνημα της Αγγλικανικής εκκλησίας, υπό τον Τζον Γουέσλεϋ. Αρχικά ο Γουέσλεϋ επιδίωξε απλά μια μεταρρύθμιση εντός της Αγγλικανικής εκκλησίας, μέσω της επιστροφής στο Ευαγγέλιο, όμως το κίνημα εξαπλώθηκε και σύντομα ένας σημαντικός αριθμός Αγγλικανών κληρικών έγιναν Μεθοδιστές.

Το κίνημα, μέχρι το θάνατο του Γουέσλεϊ το 1795, δεν αποτέλεσε ξεχωριστό δόγμα στην Αγγλία. Ο Μεθοδισμός είχε μια έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα, και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: madata.gr