Θάνατος τριών παιδιών: Στην Πάτρα το Ανθρωποκτονιών για καταθέσεις – Κλήθηκαν γιατροί

0
41

Σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

 Στην Πάτρα βρίσκεται  τις τελευταίες ώρες  κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών η οποία ερευνάται. Το κλιμάκιο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr βρίσκεται στην Πάτρα από νωρίς σήμερα το πρωί  προκειμένου να λάβει  καταθέσεις από γιατρούς νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, αρχής γενομένης από το Καραμανδάνειο, γιατροί του οποίου έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν.

Εκτός από τους γιατρούς του Καραμανδανείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (εξέχουσας σημασίας είναι η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ κ. Ηλιάδη), θα καταθέσει και η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα η κατάθεση της οποίας θεωρείται μεγάλης βαρύτητας.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του thebest.gr θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου και τελευταίοι οι γονείς.

Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν άτομα τα οποία έχουν δώσει επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες σε ΜΜΕ σχετικά με την οικογένεια ενώ θα κληθεί ακόμη και το γραφείο κηδειών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πάτρα έχουν μεταβεί και τηλεοπτικά συνεργεία από Αθήνα, εξαιτίας της έλευσης του κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών καθώς  αυτή η εβδομάδα και η επόμενη θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πάτρα: Ξεσπά η μητέρα της πρώην συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη – Το μήνυμα που του στέλνει

Πάτρα – θάνατος τριών κοριτσιών: Πως συνδέεται η ασφυξία με τα ευρήματα – Ανάρτηση βόμβα του ιατροδικαστή Λέων

Η αστυνομική έρευνα και οι αναφορές από τα ΜΜΕ

Όπως αναφέρει το tempo24.news, αστυνομικές πηγές, που έχουν πρόσβαση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έρευνες, αναφέρουν στην ιστοσελίδα ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εργάζονται με μέθοδο και επαγγελματισμό και “μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με τον τηλεοπτικό και τον μιντιακό χρόνο”. Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, πως οι μέχρι σήμερα αναφορές στα ΜΜΕ ναι μεν παρακολουθούνται, αλλά προς το παρόν δεν προσμετρώνται στις έρευνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά κυρίως στην σύνταξη ενός ισχυρού πορίσματος, το οποίο, όποια κατάληξη και αν έχει, δεν θα αφήνει καμία “σκιά” στο σκέλος των συμπερασμάτων. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει, όπως αναφέρουν, να συγκεντρωθούν στοιχεία και να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις ικανές ώστε να οδηγήσουν σε εικόνα για το τί πραγματικά συνέβη.

“Κλειδί” στις έρευνες της Αστυνομίας αποτελεί ο συσχετισμός των τριών θανάτων. Για όσους γνωρίζουν, αυτό θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στον σχηματισμό μίας “καθαρής εικόνας” για το τι ακριβώς συνέβη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αφενός η μεθοδολογία που ακολουθείται ερευνά τον κάθε θάνατο ξεχωριστά και αφετέρου συνδυαστικά με τους άλλους δύο.

Σκοπός των αστυνομικών είναι να απαλείψουν από το τοπίο των ερευνών τη συμπτωσιολογία και να απαντήσουν συνολικά για το τι και πώς συνέβησαν οι θάνατοι, με μοχλό τις επιστημονικές απαντήσεις. Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν πως και επιστήμονες που σχετίζονται άμεσα με τις νοσηλείες και τις νεκροτομές των τριών κοριτσιών, έχουν ζητήσει να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν και τους τρεις θανάτους, άσχετα από το εάν τους αφορά μόνον ο ένας.

 Ένα “δεμένο” πόρισμα
Οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως το πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί στο τέλος των ερευνών θα πρέπει να οδηγήσει τις εισαγγελικές Αρχές σε ασφαλή οδό. Αν στο τέλος προκύπτουν κενά, τότε ο χρόνος που έχει δαπανηθεί θα έχει χαθεί και η υπόθεση μπορεί να χαθεί ανεξαρτήτως κατάληξης.

Στην περίπτωση, δε, που προκύψουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ή άλλων αμελειών, τα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δικαστικό θρίλερ, το οποίο δεν θα έχει τέλος.

Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί αποφεύγουν κάθε βιαστική κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη και αφοσιώνονται συστηματικά στην αναζήτηση απαντήσεων που θα είναι καθαρές και διαφωτιστικές.

Οι πρωταγωνιστές, οι χαρακτήρες και οι συμπεριφορές τους
Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν κατηγορηματικά ότι έως τώρα δεν αφιερώνεται χρόνος στην κατεύθυνση της ανάλυσης χαρακτήρων και συμπεριφορών, προσώπων που “πρωταγωνιστούν” στην υπόθεση θρίλερ, όπως η οικογένεια και οι συγγενείς των τριών κοριτσιών.

Αυτό θα γίνει στον χρόνο που πρέπει και εφόσον χρειαστεί, αναφέρει με νόημα έμπειρος αξιωματικός. Απαντά, ωστόσο, ότι η Αστυνομία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των στενών συγγενών και της οικογένειας, αλλά στον παρόντα χρόνο, μέχρι εκεί.

 Τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους, παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που νεκροτόμησαν θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο να βρεθεί “κοινός τόπος” και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα. Για παράδειγμα θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ίριδας και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις έρευνες των αστυνομικών και δίνεται ξεχωριστό ενδιαφέρον στις απαντήσεις που δίνουν ή θα δώσουν ιατροδικαστές και γιατροί. Σε συνδυασμό πάντα με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

“Άλλο να εξεταστεί ξεχωριστά ο θάνατος της Ίριδας και άλλο και οι δύο τελευταίοι θάνατοι μαζί” σημειώνεται με έμφαση.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην έρευνα και τις εξελίξεις, αναμένεται να διαδραματίσει το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών, που έχει συγκροτηθεί.

Πηγή: madata.gr