Θεοχάρης: Θα είναι δύσκολη χρονιά – Ο εσωτερικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική

0
113

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα είναι δύσκολη για αυτή τη χρονιά. Η χώρα μας εξαρτάται από τον Τουρισμό, που είναι η βαριά μας βιομηχανία και σε παγκόσμιο επίπεδο όλες οι εκτιμήσεις μιλάνε για μια πολύ μεγάλη στροφή προς τα κάτω. Συνεπώς, θα είναι μια δύσκολη χρονιά και πάντα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε κάποιο κομμάτι από αυτή τη χρονιά. Είναι διαφορετικό το -20 από το -10, έτσι δεν είναι;” δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού,Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Το πρώτο και κύριο είναι να έχουμε μια επιτυχία και προσήλωση στον υγειονομικό τομέα. Για την οικονομία η υγεία είναι πρώτη. Το δεύτερο είναι να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις συνδέσεις της χώρας σε πρώτο χρόνο, όταν είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε χωρίς περιορισμούς, αντίστοιχα αυτό να ισχύει και στο εξωτερικό. Αυτό εξαρτάται και από κάποιες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της Υγείας, αν θα υπάρχουν τα κατάλληλα τεστ και αν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τέτοιες διαδικασίες ώστε να προστατευτεί η χώρα, αλλιώς το να ξαναφέρουμε απ’ έξω το πρόβλημα, δεν θα μας οδηγήσει πουθενά” σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Μίχαλου είπε “είναι μια σκέψη, την έχουμε ήδη από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των προτάσεων προς συζήτηση. Ο εσωτερικός τουρισμός είναι από πολλές απόψεις μια εναλλακτική, διότι δεν εξαρτάται από την κατάσταση των υπολοίπων χωρών. Όμως δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο εσωτερικός τουρισμός είναι η πλήρης αντικατάσταση του εξωτερικού τουρισμού

Πηγή: madata.gr