Θεοδωρικάκος: Έως τις 10 Μάη η άδεια ειδικού σκοπού

0
69

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου.

Αναφερόμενος στο Πάσχα, σε συνδυασμό με την κρίση και την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Μένουμε σπίτι γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε. Κάναμε τόση προσπάθεια όλοι μας, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα. Το Πάσχα ο καθένας μόνος του, με την οικογένειά του, στο σπίτι του. Πειθαρχημένα, με αλληλεγγύη θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ανήκω κι εγώ σε αυτόν τον λαό που έχει πανίσχυρη χριστιανική πίστη. Μας λείπουν οι πατροπαράδοτες συνήθειες του Πάσχα. Μας λείπει η δυνατότητα να είμαστε στην εκκλησία. Όμως, πρέπει να το κάνουμε. Και αυτό το γνωρίζει και η Εκκλησία, που έχει τηρήσει υπεύθυνη στάση. Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε. Μπορεί να μη πάμε στην εκκλησία, αλλά η πίστη μας είναι ισχυρή και ακλόνητη. Εκφράζεται με ατομικό τρόπο από τον καθένα και περιμένουμε την Ανάσταση πιο πολύ από ποτέ».

Όσον αφορά τα κρούσματα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει χρήματα στους δήμους για απολυμάνσεις και για εκστρατεία ενημέρωσης στους καταυλισμούς των Ρομά. Όπως ανακοίνωσε, σήμερα θα μεταβεί στην περιοχή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Τα tablets

Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο ΟΡΕΝ, σχετικά με το ενδεχόμενο διάθεσης των tablets -που χρησιμοποίησαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές- στους μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι τα συγκεκριμένα 2.000 tablets ανήκουν στην εταιρεία Singular, είναι φορτωμένα με συγκεκριμένο λογισμικό και για αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο σε εκλογική διαδικασία. Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι στην ΠΝΠ, που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, θα δίνεται η νομική δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να προχωρούν σε αγορές ηλεκτρονικού υλικού για τους μαθητές που έχουν, παραμένοντας ωστόσο περιουσιακό στοιχείο του κάθε σχολείου και θα επιστρέφεται στις σχολικές μονάδες μετά τη χρήση του. Τα χρήματα για αυτές τις αγορές μπορούν να βρεθούν από την εξοικονόμηση πόρων, αφού τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχουν έξοδα για αναλώσιμα και θέρμανση, αλλά και από χορηγίες ιδιωτών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα το δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού. προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενόψει του Πάσχα.

https://www.cnn.gr

Πηγή: madata.gr