Θεοδωρικάκος: Το Πολυτεχνείο πρέπει να εορταστεί ειρηνικά

0
52

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την έξαρση της εγκληματικότητας και την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη, ο υπουργός είπε ότι είναι και «πρέπει να είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός». Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε. 

Για την παρουσία της αστυνομίας, ανέφερε ότι η δουλειά της ΕΛΑΣ είναι να συμβάλλει με τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να υπάρχει τάξη. 

Όσον αφορά την έξαρση της εγκληματικότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, μετά το τέλος της καραντίνας, ήταν φυσιολογικό να υπάρξει απελευθέρωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. 

Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την παρουσία της ΕΛΑΣ στις γειτονιές. 

Γι’ αυτό το σκοπό, μάλιστα, το υπουργείο διέθεσε 1000 πρόσθετους αστυνομικούς και αύξησε τα περιπολικά, τα οποία κάθε νύχτα από τις 12 πμ. έως τις 6πμ. θα βρίσκονται στις γειτονιές.

Όσον αφορά τις συμμορίες ανηλίκων, είπε ότι είναι ένα πολύ αρνητικό και ανησυχητικό φαινόμενο, όμως, η αστυνομία θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Τέλος, σχετικά με τον αστυνομικό από τα Τρίκαλα που φέρεται να ασέλγησε στην 4χρονη κόρη του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είπε, τέτοια άτομα δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛΑΣ και θα φύγει από το σώμα.

Πηγή: madata.gr