Θεοφάνια: Μητρόπολη κάνει τηλεφωνικές κρατήσεις για τις θέσεις σε ναούς

0
42

 Όχι μόνο δηλώνουν ότι δεν σεβαστούν την απόφαση της Πολιτείας για  lockdown και θα ανοίξουν τους ναούς οι ιερείς, αλλά υπάρχει και μια μητρόπολη που καλεί τους πιστούς να τηλεφωνήσουν στους ναούς ώστε να κλείσουν θέση σε μία από τις τρείς λειτουργίες που θα τελεστούν.
 
Πρόκειται για τη μητρόπολη Ιωαννίνων. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ενημερώνει τους πιστούς ότι θα πρέπει για να εκκλησιαστούν να κλείσουν θέση τηλεφωνικά.
 
«Παρακαλούνται οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανίων να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού τους, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.
 
Ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα τελεστούν από «τρεις Ιερές Ακολουθίες με την παρουσία 25 πιστών σε τέσσερις Ιερούς Ναούς, με αντιστοιχία ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Οι λειτουργίες θα τελεστούν τις ώρες: 07.30 – 08.30, 08.30 – 09.30, 09.30 – 10.30».
 
Στο τέλος κάθε λειτουργίας, οι πιστοί κατά την έξοδο θα παίρνουν αντίδωρο και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο.

Πηγή: madata.gr