Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιουλίου

0
76

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή,19 Ιουλίου του 2020 τα εμπορικά της χώρας, στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ έως τις 6 μ.μ. την Κυριακή.

Ωστόσο, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εφαρμόζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ έως τις 8 μ.μ. Σημειώνεται ότι ορισμένα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν τις Κυριακές καθώς θεωρούν ότι αυτή η ημέρα είναι αργία. Μεταξύ άλλων οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής σχετικά με τις εκπτώσεις:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές. Αναλυτικά:

-Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής. Δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση

-Η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται.

-Σε περίπτωση που υπάρξουν μειώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των προς πώληση ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης και θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Επιβάλλεται η αναγραφή του εύρους του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης (π.χ. από … % έως … %) σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.

-Σε κάθε άλλη περίπτωση πριν των προαναφερθέντων θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό

-Σε περίπτωση ελέγχου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά και η αναγραφόμενη τιμή είναι σωστές, βάσει έκπτωσης.

Πηγή: madata.gr