Θεσσαλονίκη: 1.000 κομμωτές κουρεύουν παράνομα σε σπίτια παρά το lockdown

0
43

Φωτιά φαίνεται πως έχουν πάρει τα ψαλίδια στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των γιορτών και παρά το lockdown και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί ειδικά στη Β. Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού, με τον πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών της πόλης να προειδοποιεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού στα σπίτια των πολιτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης σπεύδουν να δρομολογήσουν από τώρα ραντεβού με κομμωτές -όταν και αν ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία, προκειμένου ο νέος χρόνος να τους βρει… περιποιημένους.

Ο ορυμαγδός μηνυμάτων που λαμβάνουν καθημερινά οι κομμωτές και το lockdown, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλο Κολοβό, έχει οδηγήσει στην παρανομία 1.000 κομμωτές της πόλης.

“Πηγαίνουν με τα βαλιτσάκια τους στα σπίτια και κουρεύουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και η παραοικονομία ακμάζει εις βάρος μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο κ. Κολοβός, προσθέτοντας μάλιστα ότι στην αρχή ήταν μόνο οι πλανόδιοι κομμωτές, ενώ μετά και το δεύτερο lockdown βγαίνουν στον δρόμο και επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά.

Ο ίδιος κάνει λόγο για “αδιαφορία” από πλευράς της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο πρόβλημα του κλάδου, εξηγώντας παράλληλα ότι αν και κατήγγειλε στην αστυνομία τη συγκεκριμένη μέθοδο, η απάντηση που έλαβε από τον διοικητή ήταν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, προτείνοντάς του μεθόδους για να συγκεντρώσει αποδείξεις ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν.

“Είναι επικίνδυνο να πηγαίνει κάποιος σε 10 σπίτια την ίδια μέρα. Από τους 1.000 συνολικά, 100-200 δεν θα έχουν κολλήσει κάπου κορονοϊό με τόση έκθεση;”, διερωτάται ο πρόεδρος του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι βάσει στατιστικών είναι λογικό να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο το 73% των πελατών επιλέγει να βάφει μαλλιά στο σπίτι.

Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που επειδή αποπειράθηκαν να κουρευτούν μόνοι τους, τώρα ζητούν από τους ιδιοκτήτες να τους βάλουν σε σειρά προτεραιότητας ώστε να είναι περιποιημένοι στις γιορτές.

Ο ιδιοκτήτης κουρείου στην Δελφών Γιάννης Αράπογλου μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι αν αυτή τη στιγμή άνοιγαν τα κουρεία, θα είχαν κλεισμένα ραντεβού για δύο εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι μικρότερες ηλικίες πιέζουν για ραντεβού στα κουρεία, με τον κ. Αράπογλου να επισημαίνει πως η υγεία έχει προτεραιότητα από οτιδήποτε άλλο. “Τους εξηγώ ότι δεν είναι στο χέρι μου ούτως ή άλλως το άνοιγμα των επιχειρήσεων και εκείνοι συνεχώς ζητούν να μπουν πρώτοι για ραντεβού, την πρώτη μέρα που θα ανοίξουμε το μαγαζί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αράπογλου.

Πηγή: thesstoday.gr

Πηγή: madata.gr