Θεσσαλονίκη: Αμετανόητος ο επόπτης υγείας που εμπιστεύτηκε η 51χρονη που πέθανε από κορονοϊό

0
153

 Αμετανόητος ο επόπτης υγείας που οδήγησε στον θάνατο ασθενή με κορονοϊό.

Ο επόπτης υγείας λύνει τη σιωπή του μετά τον θάνατο της 51χρονης γυναίκας που συμβούλευε να μην διασωληνωθεί.  Υποστηρίζει ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

Στην υπόθεση με την 50χρονη που έφυγε από τη ζωή, ενώ λίγη ώρα πριν, πρώην επόπτης υγείας την συμβούλευε να φύγει από το νοσοκομείο, παρενέβη ο Εισαγγελέας διατάσσοντας κατεπείγουσα έρευνα. Το MEGA εντόπισε τον πρώην επόπτη υγείας ο οποίος εμμένει στις θέσεις του, παρά το ότι τελικά η γυναίκα έφυγε από τη ζωή.

«Από την αρχή αυτής της ιστορίας προτρέψαμε όσους περισσότερους μπορούσαμε να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Στόχος είναι η τροποποίηση του ανθρώπινου DNA».

Οι δηλώσεις αυτές αλλά και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο πρώην επόπτης υγείας με την 50χρονη που κατέληξε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη μπήκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος επόπτης και να περιορισθεί η δραστηριότητα του, προς διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Στο στόχαστρο τα μηνύματα
Η 50χρονη από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Ο πρώην επόπτης υγείας φέρεται να την προέτρεπε να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο. Παρά το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ο πρώην επόπτης μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, κατηγορεί τους γιατρούς που προσπάθησαν να τη σώσουν.

«Αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: σώστε με , βοηθήστε με. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει», λέει ο πνευμονολόγος Κυριάκος Τίγκας.

Ωστόσο παρά τα όσα λέει ο πρώην υγειονομικός επιθεωρητής φαίνεται από τα μηνύματα της άτυχης γυναίκας πως δεν μπορούσε καν να μιλήσει και εξέφραζε την αντίθεσή της στην διασωλήνωση μόνο σε εκείνον, ο οποίος ναι μεν την προέτρεπε να φύγει, αλλά επεσήμαινε πως την ευθύνη για το αποτέλεσμα της δικής του προτροπής θα το έχει εκείνη.

Διάλογος που σοκάρει
– Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93 94

– Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπέγραψε κι ανάλαβε την ευθύνη

– Πώς να καλέσω αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω.Και έχω ανάγκη από οξυγόνο.

Οι γιατροί όμως που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνιέμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της». ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Παρέμβαση εισαγγελέα
Ο πρώην επίτροπος υγείας με τα ανήκουστα επιχειρήματά του για το εμβόλιο τις μάσκες και τη διασωλήνωση των ασθενών ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», συμπληρώνει ο κ. Τίγκας.

Ο πνευμονολόγος και υπεύθυνος της κλινικής COVID του νοσοκομείου τονίζει ότι, η ίδια η 50χρονη δεν ήθελε να υπογράψει το χαρτί που της έδιναν οι γιατροί καταρρίπτοντας τις ασυναρτησίες του επιτρόπου.

«Φθάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για αν μπορέσουμε να τη διασωληνώσουμε, να την πάμε σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο», δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα ο επόπτης υγείας έχει απομονωθεί εδώ στο σπίτι του στη Χαλκιδική και αρνείται πεισματικά να πει το παραμικρό για το θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας για να αποδείξει τα ψευδή στοιχεία και τις ανυπόστατες προτροπές που οδήγησαν μία γυναίκα μόλις 50 ετών στον θάνατο.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι αρνητές και επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας. Άμεση παρέμβαση είτε με τον επόπτη υγείας, είτε με τους γονείς αρνητές στις Σέρρες. Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ότι δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη στελέχωση σε κάποιες ΜΕΘ στο πρώτο κύμα κορωνοϊού.

Πηγή: madata.gr