Θεσσαλονίκη: Γυναίκα από τη Σομαλία νοσηλεύεται στο Παπανικολάου με κορονοϊό

0
148

Φρουρούμενη στο τμήμα για κορωνοϊό του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται μια γυναίκα από τη Σομαλία.

Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Σέιχ Σου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Όπως προέκυψε, η γυναίκα δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα και για τον λόγο αυτό φρουρείται, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των αστυνομικών.

Σε ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης θέτει ζήτημα για την προστασία της υγείας των αστυνομικών που έχουν αναλάβει τη φύλαξή της.

“Η Υπηρεσία ίσως θα έπρεπε σε τέτοιες εξεζητημένες περιπτώσεις να παρείχε ειδικές υγειονομικές στολές, καθώς υπάρχει ελλείψει σχετικού πρωτοκόλλου και ο κίνδυνος δεν προνοοείται, γι’ αυτό ελλοχεύει πάρα πολύ και σε υψηλό επίπεδο μάλιστα!”, τονίζει μεταξύ άλλων το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Έχουν οι Αστυνομικοί αντισώματα στον κορονοϊό;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για τη σχετική σημερινή διαταγή Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει τους συναδέλφους μας σε φύλαξη κρατούμενης σε δημόσιο νοσοκομείο, που νοσεί κατόπιν σχετικού ελέγχου από COVID-19.

Το πρώτο εύλογο ερώτημα που δεχθήκαμε δικαιολογημένα από τους συναδέλφους μας που διατέθηκαν για την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι:

Τι μέτρα υγιεινής, ασφαλείας και αυτοπροστασίας θα πρέπει να λάβει ο αστυνομικός;

Επίσης πώς θα πρέπει να προστατευτεί ο ίδιος και να προστατεύσει και την οικογένεια του μετά τη λήξη της υπηρεσίας του;

Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν όσοι ήρθαν σ’ επαφή με την κρατούμενη μπήκαν, άραγε, σε καραντίνα;

Οι συνάδελφοι σίγουρα δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που πρέπει να προσεγγίσουν την κρατούμενη!

Η Υπηρεσία ίσως θα έπρεπε σε τέτοιες εξεζητημένες περιπτώσεις να παρείχε ειδικές υγειονομικές στολές, καθώς υπάρχει ελλείψει σχετικού πρωτοκόλλου και ο κίνδυνος δεν προνοοείται, γι’ αυτό ελλοχεύει πάρα πολύ και σε υψηλό επίπεδο μάλιστα!

ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

thestival

Πηγή: madata.gr