Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για κακοποίηση σε βρεφονηπιακό σταθμό

0
75

Για κακοποίηση τεσσάρων βρεφών κατηγορείται μία 47χρονη βρεφονηπιοκόμος στη Θεσσαλονίκη από συνάδελφό της.
Σύμφωνα με την καταγγελία γυναίκας που εργάζεται στον ίδιο βρεφονηπιακό σταθμό, η 47χρονη ασκούσε βία κατ’ εξακολούθηση σε παιδάκια που δεν έχουν συμπληρώσει τα 2 έτη.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς τελευταία επαναλαμβάνεται πολύ συχνά και σε διάφορους χώρους», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Α.Κ.

Μία μητέρα, μόλις γύρισε σπίτι με το 16 μηνών παιδάκι της από τον βρεφονηπιακό κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Η συμπεριφορά του της μαρτυρούσε ότι κάτι κακό του συνέβη και έτσι της μπήκαν υποψίες. Όταν του άλλαξε ρούχα, εντόπισε μώλωπες και μικροτραυματισμούς στο κορμάκι του μωρού.

«Οι γονείς, μου ανέφεραν ότι διαπίστωσαν μώλωπες και μικροτραυματισμούς στο σώμα του βρέφους οι οποίες, όπως αποδείχτηκε, προέκυψαν από τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης κυρίας.

Όπως είπε η ίδια στο LIVE NEWS:

«Πιστεύω πως έχει γίνει η βιογραφία γιατί τις τελευταίες τρεις μέρες από εκεί που ήταν όλα καλά, τα πρωινά μού κρυβόταν μέσα στις κουβέρτες και τα μαξιλάρια. Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Υπάρχει μια θλίψη, μια γκρίνια στο πρόσωπό του ξαφνικά, εκεί που κάθεται κλαίει».

Αρνείται τα πάντα

Μετά από λίγο, η αστυνομία την ενημέρωσε πως έχει γίνει μία καταγγελία από τον βρεφονηπιακό σταθμό και ότι το παιδί της είχε δεχθεί σωματική κακοποίηση από τη δασκάλα του.

Η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος από την άλλη, αρνείται κάθε κατηγορία.

«Ο ρόλος της είναι να τα ταΐζει και να τα προσέχει. Μπορεί ένα παιδί να πέσει και να χτυπήσει, να χτύπησε έξω. Από τα τέσσερα παιδιά που καταγγέλλεται ότι κακοποίησε στα τρία δεν βρέθηκε τίποτα και το ένα είχε μώλωπες στο πόδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε στο σχολείο. Είναι άδικο για αυτήν. Θα αποδειχθεί η αλήθεια», λέει ο σύζυγος της 47χρονης.

«Δεν έχουμε δει τίποτα»

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς ενός εκ των τεσσάρων παιδιών που αφορά η καταγγελία, δηλώνουν πως όχι μόνο δεν είχαν το παραμικρό δείγμα τέτοιας συμπεριφοράς, αλλά και πως το παιδί τους δε φέρει κανένα σημάδι κακοποίησης πάνω του.

«Το παιδάκι μας είναι από τον Σεπτέμβριο εκεί. Η κυρία που έκανε την καταγγελία είπε πως είδε την βρεφονηπιοκόμο να το χτυπάει στο πρόσωπο. Είναι μόλις 17 μηνών το μωρό, δεν μπορεί να εκφραστεί. Δεν έχουμε δει κανένα σημάδι πάνω του. Η διευθύντρια δεν γνώριζε τίποτα».

Έπειτα από την καταγγελία συναδέλφου της βρεφονηπιοκόμου, ακολούθησε η προσωρινή σύλληψή της και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr