Θεσσαλονίκη: Μάχη στη ΜΕΘ δίνει ο 20χρονος που κατέρρευσε σε γήπεδο 5Χ5

0
13

Μάχη για την ζωή του δίνει ένας 20χρονος στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατέρρευσε χθες την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5χ5, καθώς υπέστη ανακοπή.

Είχε μόλις ξεκινήσει ο αγώνας στο γήπεδο 5 επί πέντε στη Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά ο 20χρονος καταρρέει.

Ο Αλέξανδρος Σάμπα, υπεύθυνος γηπέδων 5×5 περιέγραψε: «Με καλεί ένας προπονητής μου λέει ”Αλέξανδρε έλα όσο πιο γρήγορα μπορείς ένα παιδί έχει λιποθυμήσει” . Όλοι είχαν σοκαριστεί ,όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι, δύο παιδιά έκλαιγαν κιόλας».

Πέντε λεπτά αφότου ξεκίνησε το παιχνίδι ο 20χρονος ένιωσε μια αδιαθεσία, βγήκε από το παιχνίδι και ζήτησε να κατεβεί εδώ στον πάγκο , όταν σηκώθηκε όμως για να συνεχίσει λιποθύμησε και σωριάστηκε στο γήπεδο.

Η αντίδραση των υπευθύνων του γηπέδου αλλά και του κόσμου που παρακολουθούσε ήταν άμεση. Ο πατέρας αθλητή ο οποίος είναι εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, έτρεξε προς στον 20χρονο και ταυτόχρονα φυσιοθεραπευτής έφερε τον απινιδωτή.

Ο Κώστας Μαυροχωρίδης, εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, σημείωσε: «Είδα το παιδί πεθαμένο, χωρίς να έχει καθόλου αναπνοή , το πήρα το τράβηξα, ξεκίνησα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, και αυτόματα βάλαμε τον απινιδωτή και τον ξεκινήσαμε απινίδωση.

Ο Στέλιος Ναβροζίδης, φυσιοθεραπευτής Ηρακλή δήλωσε: «Καταφέραμε να τον επαναφέρουμε μετά από 3 απινίδωσης και ΚΑΡΠΑ, επανήλθε είχε οξυγόνο, είχε τις αισθήσεις του».

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο το ΕΚΑΒ. Ο 20χρονος υπέστη δεύτερη ανακοπή και οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ για περισσότερο από μια ώρα, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

O 20χρονος παραμένει στην εντατική με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή του κρίσιμη.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr