Θεσσαλονίκη: Πενταμελής οικογένεια νόσησε με τη μετάλλαξη Δέλτα – Πώς το βιώσαν

0
36

Με τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού, γνωστή και ως ινδική μετάλλαξη, νόσησε μια πενταμελή οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του MEGA, όλα ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου.

 
Εκείνη την ημέρα, τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη έκαναν self test για να πάνε στο σχολείο τους. Αφότου βρέθηκαν θετικά, υποβλήθηκαν σε αυτοδιαγνωστικό τεστ και οι γονείς. Μόλις διαπιστώθηκε ότι και οι γονείς των τριών ανήλικων παιδιών ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, και οι πέντε μπήκαν σε καραντίνα.

Στο τέλος της 10ήμερης αυτοαπομόνωσης, το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι νοσεί από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

«Ενδεχομένως κολλήσαμε σε κάποιο μαγαζί που φάγαμε…»

«Επειδή ο δικός μου δειγματοληπτικός έλεγχος ανήκει στη μετάλλαξη Δέλτα θεωρήθηκε ότι όλη η οικογένεια έχει την ινδική μετάλλαξη. Ήρθε ειδικό συνεργείο σπίτι και μας έκανε μοριακό έλεγχο. Τα παιδιά βγήκαν αρνητικά, εγώ και η γυναίκα μου παραμέναμε θετικοί. Μας είπαν να συνεχίσουμε την καραντίνα», δήλωσε αποκλειστικά στο «Live News» o 47χρονος.

 Όπως τόνισε, η σύζυγος και τα παιδιά του πέρασαν πολύ ήπια τη νόσηση με τη μετάλλαξη «Δέλτα».

«Με αυτά που ακούς καθημερινά, φοβάσαι μη σου κάνει υποτροπή ή πνευμονία. Ενδεχομένως κολλήσαμε σε κάποιο μαγαζί που φάγαμε ή σε κάποιο σούπερ μάρκετ. Δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε την πηγή».

mega.com

Πηγή: madata.gr