Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο στις 18.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ

0
40

Σε συλλαλητήριο, αύριο, Σάββατο στις 18:00 καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ενόψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στo οποίo θα παραστεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί το αντεργατικό σχέδιο της πάνω στο έδαφος της πανδημίας» και πως «προχώρησε πιο γοργά σε αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που είχε στο συρτάρι της, αξιοποιώντας ως καταλύτη τον κορονοϊό».

 Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ διατυπώνοντας με τα παρακάτω αιτήματα:

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές

• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών της απελευθέρωσης των απολύσεων.

• Επαναφορά των ΣΣΕ

• Κοινωνική ασφάλιση για όλους

Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που “περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα και υπονομεύουν την συνδικαλιστική δράση”. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε αναφορά στο κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις προϊόντων. Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικών Συλλόγων και της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr