Θεσσαλονίκη: Συναγερμός με κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης

0
35

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί για κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

 Πληροφορίες που επικαλείται το thesstoday.gr αναφέρουν ότι το Σάββατο 27 Μαρτίου οι υπεύθυνοι του Ιδιωτικού Κέντρου τηλεφώνησαν σε συγγενείς τροφίμων και ενημέρωσαν ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, μεταφέροντας με ασθενοφόρα τους ασθενείς-covid σε νοσοκομεία της πόλης: στον Άγιο Παύλο, στο Παπαγεωργίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Αποδίδουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε… τρόφιμους 
Ερωτηματικά όμως, εγείρονται, από το πώς δημιουργήθηκε η εστία στο Ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κάθε τρόφιμος πριν γίνει δεκτός στο Κέντρο Αποκατάστασης υποβάλλεται σε μοριακό τεστ 48 ώρες πριν από την είσοδό του και αφού βγει αρνητικό, κάνει ακόμη δύο, ενώ παραμένει και οκτώ (!) ημέρες στην απομόνωση με κίνδυνο την επιβάρυνση της ψυχικής του υγείας.

Και ενώ όλοι οι τρόφιμοι ήταν αρνητικοί στα μοριακά τεστ, μετά από διάστημα μερικών ημερών η διοίκηση του Κέντρου Αποκατάστασης ενημέρωσε τους συγγενείς ότι εντοπίστηκε θετικός… ηλικιωμένος.

 Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί εκ του υγειονομικού-νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχουν εμβολιαστεί όντες απροστάτευτοι από τον κορωνοϊό, την ώρα που παράσχουν βοήθεια σε ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους. Εκτός από το προσωπικό του Κέντρου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται και κάποιοι ηλικιωμένοι που, ούτε εκείνοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Πηγή: madata.gr