Θεσσαλονίκη: Βαρύ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ για τη μουσική

0
31

Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλαν οι αστυνομικές αρχές σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη για παραβιάσεις των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ για παραβιάσεις των μέτρων σε δύο καταστήματα.

Από αυτά, πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ στην Τριανδρία, για παραβίαση του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής.

 
Μακάβριο εύρημα στον Καναδά: Ομαδικός τάφος 215 παιδιών σε σχολείο αυτοχθόνων
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές επέβαλαν 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Ντεπώ, καθώς και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος δύο καθήμενων πελατών.

Τονίζεται πως και στους καθήμενους πελάτες επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτικές αρχές έχουν προαναγγείλει αυστηρούς ελέγχους στα καταστήματα εστίασης λόγω της αύξησης της παραβίασης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οργή Χαρδαλιά για τη μουσική και το «αντάρτικο» στην εστίαση
Έντονη ήταν και η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά όταν ρωτήθηκε χθες κατά τη συνέντευξη τύπου για την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης και για τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για «αντάρτικο» ιδιοκτητών ενάντια στην συγκεκριμένη απαγόρευση.

«Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση, η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και έχει αποδειχτεί παγκοσμίως. Μουσική σημαίνει πως αν τραγουδήσω θα υπάρξουν σταγονίδια, η μουσική είναι συνδυασμένη με τον χορό που σημαίνει μη τήρηση μέτρων. Η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ που δημιουργεί χαλάρωση».

«Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι. Να χαλαρώσουμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε. Βήμα-βήμα. Δεν μπορεί τη στιγμή που η πλειοψηφία κάνει θυσίες, όταν έχουμε θρηνήσει 12.000 νεκρούς, να συζητάμε λογικές αντάρτικου. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό» δήλωσε εκνευρισμένος ο κ. Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με βάση τις έρευνες και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

https://www.cnn.

Πηγή: madata.gr