Θρίλερ με το 800άρι των επιστημόνων. Για μάχη ετοιμάζονται γιατροί και δικηγόροι

0
109

Θρίλερ με το 800άρι των επιστημόνων. Για πόλεμο ετοιμάζονται γιατροί και δικηγόροι

Ένα ενδοκυβερνητικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες με το θέμα της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους επιστήμονες, δηλαδή τις 6 κατηγορίες (γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι κ.λπ.) που αρχικά είχαν υπαχθεί στο καθεστώς του voucher και τελικά πήραν τα 600 ευρώ μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Κι αυτό γιατί ενώ η αρχική δέσμευση είναι πως θα τους καταβληθεί αποζημίωση για τον Μάιο, πληροφορίες αναφέρουν πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο και κυρίως στα συναρμόδια υπουργεία υπάρχει διάσταση απόψεων για το αν θα πρέπει να καταβληθεί.

Άλλωστε για αυτό δεν υπάρχει  μέχρι σήμερα επίσημη τοποθέτηση. Μάλιστα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά (Αντ1) ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει. Υπό αυτά μάλιστα τα δεδομένα οι επιστήμονες είναι έτοιμοι για όλα.

Επιστολή και «πόλεμος»

Υπενθυμίζεται  πως ήδη οι δικηγόροι βρίσκονται σε θέση μάχης, διεκδικώντας την αποζημίωση μετ΄ επιτάσεως καθώς θεωρούν πως  είναι θέμα όχι μόνο οικονομικής ενίσχυσης αλλά κυρίως «αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς μας στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία».

Αυτό αναφέρουν στην επιστολή που έστειλαν προ ημερών οι επιστημονικοί κλάδοι (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, οδοντίατροι) προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Με αυτή ζητούν την η παρέμβασή του «προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μηνός Μαΐου, ύψους 800 ευρώ, στους επιστημονικούς κλάδους της χώρας».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην επιστολή  η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής στήριξης, αλλά κυρίως ζήτημα αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς μας στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία.
 

Πηγή: madata.gr